;
 


Oranjerie Soestdijk


Over

Paleis Soestdijk is van oorsprong een jachthuis, gebouwd in 1650 door een Amsterdamse burgemeester. Ruim 150 jaar later kwam het jachtslot in handen van kroonprins Willem II. Hij en zijn vrouw Anna Paulowna lieten Soestdijk verbouwen tot een zomerpaleis. Pas in 1937 werd het paleis permanent bewoond, toen prinses Juliana en prins Bernhard er hun intrek namen. Tijdens de Tweede Wereldoorlog verbleef het prinselijk gezin in het buitenland en herbergde Paleis Soestdijk buitenlandse militairen. Na de bevrijding keerde het gezin terug en volgde prinses Juliana haar moeder Wilhelmina op als koningin. Daarmee werd Paleis Soestdijk een koninklijke residentie tot 1980, toen prinses Beatrix de troon opvolgde. Prinses Juliana en Prins Bernhard woonden er tot hun dood in 2004.

De naastgelegen Oranjerie was een gebouw waar men ’s winters de kuipplanten bewaarden, die ’s zomers buiten stonden. Dit waren doorgaans exotische bomen en planten die uit verre landen en kolonies werden overgebracht. Omdat deze planten de winters niet overleven werd er een serre, oftewel een Oranjerie gebouwd.

Tegenwoordig is de Oranjerie een restaurant dat plaats biedt aan zowel kleine als grote gezelschappen.

Locatie

OPENINGSTIJDEN
Vrijdag t/m zondag: 10.30 tot 17.00 uur.

OPENINGSTIJDEN ZOMER (13 JULI T/M 26 AUGUSTUS)
Dinsdag t/m zondag: 10.30 tot 17.00 uur.

VERHUUR
Voor besloten bijeenkomsten is de Oranjerie van maandag t/m donderdag de gehele dag te reserveren. Van vrijdag t/m zondag is dit mogelijk in overleg. Informeer naar de mogelijkheden. Voor wie iets te vieren heeft; de Oranjerie kan door particulieren en bedrijven exclusief worden gereserveerd voor een receptie, een bruiloftsfeest of een diner. Voor meer informatie klik hier.

MENU
Klik hier voor het menu

Contact

BEZOEKERSADRES
Paleis Soestdijk
Amsterdamsestraatweg 1
3744 AA Baarn


Tel.: 035 – 5436400
E-mail: info@oranjeriesoestdijk.com

ROUTE
Met het openbaar vervoer
Buslijn 70 rijdt tussen NS station Hilversum en NS station Amersfoort. Vanaf NS station Hilversum stopt bus 70 voor de bezoekersingang van Paleis Soestdijk. Vanaf NS station Amersfoort kunt u uitstappen bij halte Colenso.

Op NS station Baarn is een taxistandplaats. Via 0900- 9292 kunt u worden doorverbonden met een lokale taxicentrale. Ook kunt u op NS station Baarn een OV-fiets huren.

Auto
Vanaf de A1 neemt u afslag 10 Soest/Baarn-Noord en volgt u de borden richting Soestdijk. Het parkeerterrein van Paleis Soestdijk staat duidelijk aangegeven.

RESERVEREN
Neem contact op via telefoonnummer 035 – 5436400 of info@oranjeriesoestdijk.com.