Duurzaamheid


  • Enige partycateraar met een Gouden Green Key (sinds 2017)
  • Efficiente productiekeuken
  • Duurzame productie & duurzame inkoop
  • Seizoensgebonden

 

Green Key

Vineyard Catering heeft eind 2017 als eerste partycateraar in Nederland een gouden Green Key certificering gekregen. En op dit moment zijn wij nog steeds de enige partycateraar met een Green Key!

Green Key is hét internationale keurmerk voor duurzame bedrijven in de recreatie- en vrijetijdsbranche en zakelijke markt. Bedrijven met een Green Key keurmerk doen er alles aan om het milieu te sparen, zonder dat hun gasten inleveren op comfort en kwaliteit. Zij gaan daarbij een stap verder dan de normale wet- en regelgeving vereist.

PRODUCTEN

Onze passie voor duurzaamheid ziet de gast ook terug op het bord. Producten komen uit de buurt en worden seizoensgebonden aangeboden. Hoe lokaler wij onze producten afnemen, hoe minder CO2 tijdens het vervoer uitgestoten wordt. Als we kunnen kiezen tussen een megastal of een biodynamische boerderij in onze directe omgeving, dan is de keuze snel gemaakt. Bij lokale voedselproductie is het makkelijker voor onze chef om de geselecteerde boeren en telers te bezoeken om te overleggen over product, verpakking, kwantiteit en prijs. Wij gaan zo veel mogelijk voor lokale voedselproductie en biodiversiteit en zo min mogelijk voor monoculturen, bio-industrie en CO2-uitstoot.
Om een solide en efficiënte bedrijfsvoering te borgen, werken wij met landelijke groothandel Sligro voor non-food, frisdranken en schoonmaakmiddelen. Waar mogelijk kiezen wij bij de Sligro voor een assortiment gebaseerd op de MVI-criteria van overheidsorganisatie PIANOo. Deze criteria hebben als doel duurzaam inkopen in Nederland naar een hoger niveau te tillen met oog op doelmatigheid en kwaliteit.

Vanuit onze productielocatie in Utrecht leveren wij producten aan onze locaties uit, die lokaal gekocht zijn of geproduceerd maar waarvoor het efficiënter en minder milieubelastend is als we het verzamelen en in één keer rijden. De Stadsjochies van Utrecht, Bakker Spelt en Vanilla Venture leveren hun verse thee en kruiden, brood en noten bij Vineyard. Deze artikelen bezorgen wij wekelijks op de verschillende locaties. Op de terugweg neemt onze chauffeur de afvalstromen mee die wij niet ter plekke kunnen composteren.

Koffiedik, sinaasappelschillen en (kroon)kurken worden door de Clique bij Vineyard opgehaald, verwerkt in de hub in Utrecht en vervolgens als grondstof gebruikt. Van deze grondstoffen wordt een aantal producten gemaakt welke wij opnemen in het assortiment zoals o.a. siropen van de Roze Bunker aangemaakt met (bruis-) tapwater, sinaasappelolie, verse oesterzwammen en oesterzwambitterballen.

Al onze (h)eerlijke hartige en zoete koekjes worden met de hand gebakken door de heel bijzondere bakkers van de Koekfabriek. Alle bakkers van de Koekfabriek zijn mensen met een achterstand tot de arbeidsmarkt. Met deze koek hebben ze een kans terug te keren in de maatschappij.

INCLUSIVITEIT

Vineyard is een erkend leerbedrijf met gecertificeerde leermeesters. Wij vinden het begeleiden en opleiden van leerlingen en stagiair(e)s erg belangrijk. Wij bieden MBO-leerplaatsen aan in de keuken en bediening en HBO-leerplaatsen in het management. Daarnaast bieden wij snuffel- en bliksemstages aan, variërend van een dag tot een week voor middelbare scholen. Ook werken wij bij het Academiegebouw samen met JINC, een stichting die scholieren tussen de 8 en 14 jaar uit kansarme wijken de mogelijkheid biedt zich te oriënteren op hun toekomstige beroepsopleiding. Vanzelfsprekend bezitten onze managers, souschefs en chef-kok een leermeestercertificaat.

Wij hebben onszelf als doel gesteld om in 2022, 2% van onze totale FTE-bestand te laten bestaan uit medewerkers met een achterstand tot de arbeidsmarkt. Wij zien het als vanzelfsprekend om daar waar mogelijk banen te creëren voor mensen met een arbeidsbeperking.

fira

FIRA is een MVO-register en verifieert MVO-prestaties van organisaties. Op deze wijze maken zij Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) prestaties inzichtelijk.

Bekijk hier de FIRA glossy van Vineyard Company.

Duurzame catering

Wil je meer weten over onze duurzame catering of over onze partycatering?

 

Neem contact op