Blog #35: 3 Redenen om te kiezen voor een walking dinner


14 november 2022

Een diner met een grote groep? Dat hoeft lang niet altijd meer met z’n allen aan een lange tafel. Een walking dinner komt dan ook steeds vaker voor. Lees hieronder de drie redenen waarom jouw volgende diner een walking dinner moet worden:

1. Geen vaste tafelschikking

Bij een walking dinner is er geen vaste tafelschikking. Sterker nog, een walking dinner wordt staand geserveerd. Jouw gasten kunnen rondlopen en bijkletsen met wie ze willen, onder het genot van diverse hapjes. Dit maakt een walking dinner dan ook een stuk informeler én socialer.

2. Veel verschillende smaken

Een van de andere voordelen van een walking dinner is dat het jouw gasten de mogelijkheid biedt om veel verschillende gerechtjes te proeven. Deze verschillende gerechtjes zijn allemaal gemakkelijk, staand te eten. 

Een bijkomend (groot!) voordeel is natuurlijk dat je bij een walking dinner ook de mogelijkheid kunt bieden om jouw gasten van verschillende dessertjes te laten proeven. De kerst op de taart als je het ons vraagt!

3. Verschillende thema’s
Net als bij een gewoon diner is het heel gemakkelijk om een thema te hangen aan een walking dinner. Denk bijvoorbeeld aan het thema ‘streetfood’ of ‘Hollandse hapjes’ – alles is mogelijk! En kan je niet kiezen voor een specifiek thema? Dan kijken jouw gasten er bij een walking dinner niet van op als de hapjes allemaal in een verschillend thema of van een verschillende keuken zijn. Bij Vineyard Premium Catering heb je uiteraard de vrijheid om jouw voorkeur voor de verschillende gerechtjes door te geven.

Naast de mogelijkheden in hapjes, kan je tijdens een walking dinner met het servies ook alle kanten op. Zéker bij een walking dinner zijn er vele verschillende soorten servies nodig – ieder gerechtje wordt weer op een ander bordje of in een ander glaasje gepresenteerd. Het is dan ook extra leuk als het servies aansluit op het thema van de avond en/of op het thema van het gerechtje – gelukkig zijn de mogelijkheden hierin oneindig!

‹ Naar het overzicht