BLOG #2: Wat wordt dé cocktailtrend van de zomer van 2017?


12 juli 2017

De zomer is in volle gang. De terrasjes worden massaal bezocht en de innerlijke mens wordt lekker verwend met feestelijke cocktails. Maar wat is nu eigenlijk dé cocktailtrend deze zomer? Welk drankje moeten we bestellen en welke kan echt niet meer?

Als we naar de afgelopen jaren kijken, zien we de blauwe Chardonnay en de goudkleurige mousserende wijn voorbij komen. Kleurrijke drankjes, waarbij je ogen net zo worden gekieteld als je tong. Daarnaast hebben de Gin & Tonics vele tongen veroverd. Inmiddels is dit drankje zo ingeburgerd, dat het in het rijtje bier en wijn thuishoort. Alle drie geen vergane glorie, maar we kunnen ze ook geen trends meer noemen. Ze maken plaats voor een nieuwe hoofdrolspeler op het terras. Welke zal het worden?

 

Vermouth

Zal vermouth bijvoorbeeld de nieuwe Gin & Tonic van 2017 worden? In onze vorige blog hadden we het al even over vermouth. Geen sexy naam, maar dat zegt in dit geval helemaal niets over het drankje.

Het is een versterkte wijn, die op smaak wordt gebracht met verschillende aromatische planten en kruiden. Je hebt diverse soorten vermouth, zoals wit, rood en droge witte. De bekendste is de Martini, afkomstig uit Italië.

Met vermouth maak je bijvoorbeeld de sparkling negroni (gin, rode vermouth, campari en prosecco). Een goede vermouth is ook puur lekker, met ijsblokjes en een schijfje sinaasappel. Lekker verfrissend op een hete zomerdag.

Conclusie: vermouth is hip en veelzijdig en staat zeker in de lijst van dranktrends deze zomer.

 

Dark ‘n Stormy

De Dark ‘n Stormy wint heel snel terrein op cocktailgebied, maar wordt het dé zomertrend van 2017? Het is een eenvoudige cocktail op basis van donkere rum, gemberbier en limoen. Het klinkt als een zwaar drankje, maar deze cocktail is juist verfrissend en heeft een exotische smaak.

Handig aan deze cocktail is dat je hem heel makkelijk zelf kunt maken. Doe 60 ml bruine rum en 150 ml gemberbier in een (laag) glas. Pers 30 ml limoensap en voeg dat toe. Je kunt er eventueel een plakje gember bij doen en je kunt ook suikerwater toevoegen, als je dat lekker vindt. Maak ‘m ijskoud, serveer op ijsblokjes en genieten maar!

Tip: gemberbier is een niet-alcoholisch drankje op basis van, uiteraard, gember. Je vindt het in de supermarkt.

Conclusie: een zomerse hype die zeker gaat doorbreken op de Nederlandse terrassen.

 

 

Wat is jouw favoriet?
Nu zijn we wel heel benieuwd wat jouw favoriete drankje van 2017 is. Zie jij jezelf al zitten met een glaasje verkoelende vermouth en lekkere pintxos of ga je toch liever voor een Dark ‘n Stormy met daarbij noten en olijven? Of misschien heb je juist wel een ander drankje ontdekt, die je graag met ons wilt delen? Laat het ons weten via onze Facebookpagina

Maak je een van deze cocktails bij een BBQ? Bekijk dan ook onze onmisbare BBQ tips!

‹ Naar het overzicht