Blog #34: Zomerse Barbecue


08 juli 2022

De zomer is hét seizoen om te barbecueën. Heerlijk buiten zitten in het einde middag- en avondzonnetje, genieten van het gezelschap om je heen onder het genot van een zomers drankje én natuurlijk van al het lekkers dat van de grill komt. Tijdens de zomerperiode zijn barbecues dan ook zeer populair bij Vineyard Premium Catering! Want zeg nou zelf, van een goede barbecue krijg je nooit genoeg.

Het nieuwe barbecueën!
De simpele kippenpoot en speklapjes zijn al lang niet meer de standaard. Tegenwoordig wordt er veel meer geëxperimenteerd op de grill. Zo serveren wij tijdens een zomerbarbecue net zo graag dorade, bavette, lamschumps of zalm!

Daarbij bestaat een barbecue al lang niet meer alleen uit vlees en vis. Wat dacht je bijvoorbeeld van groente op de barbecue, zoals gegrilde aubergine of courgette, gevulde portobello of gemarineerde spitskool. Óf fruit, zoals gegrilde watermeloen, ananas of perzik.

Culinaire barbecue?
Hoewel barbecueën niet altijd het meest culinaire imago heeft gehad, pakken we tegenwoordig met z’n allen goed uit! Want wie zegt dat je een barbecue niet kan starten met champagne en oesters? Of wat dacht je van bijpassende wijnen bij elk van de gegrilde items?! En zelfs de side dishes krijgen steeds vaker een culinair tintje.

Zomerse drankjes
Ook qua drankjes kan je tijdens een barbecue alle kanten op. Van zorgvuldig uitgezochte wijnen bij de verschillende gerechten tot zomerse cocktails. Zo kan een goede Gin & Tonic of Moscow Mule bij ons deze zomer niet ontbreken! En ook een smaakwaterbar voor wat verfrissing tussendoor doet het altijd goed.

Wanneer is jouw volgende barbecue?
Wordt jouw volgende bedrijfsfeest, verjaardag of jubileum gevierd met een barbecue? Dan staat Vineyard Premium Catering graag voor je klaar!


Inspiratie opdoen? Je vindt ons laatste barbecue event hier.

‹ Naar het overzicht