Koningsdag 2021
Koningsdag 2021

Blog #28: Haal Koningsdag in huis


22 april 2021

Voor het tweede jaar op rij zal Koningsdag anders zijn dan voorgaande jaren. Weer geen festivals, geen rommelmarkten, geen grachten vol met oranje versierde boten en helaas zal de Koninklijke familie dit jaar weer online te zien zijn in plaats van in de stad.

Het afgelopen jaar hebben we te maken gehad met teleurstellingen. Nog meer reden dus om de verjaardag van onze koning goed te vieren! Je kunt Koningsdag thuis vieren met familie, of met wat vrienden in een klein gezelschap.

Geen inspiratie voor Koningsdag? Wij helpen je graag met wat leuke tips om er tóch een feestelijke, oranje dag van te maken.

Hang de vlag uit en versier het huis (of de tuin) voor Koningsdag

Koningsdag is toch wel dé dag dat je over the top mag gaan met versiering. Straten hangen vol met oranje wapperende vlaggetjes en overal hangt de vlag uit. Nu de kans groot is dat we niet veel meer kunnen en mogen doen dan Koningsdag thuis vieren, hebben we nog meer reden om de versiering in huis te halen!

Trek je mooiste outfit aan

En dan wel oranje, oranje, en nog eens oranje!

Zet feestelijke oranje hapjes en drankjes op tafel

Op deze heuglijke dag kunnen oranje tompoezen bij de koffie natuurlijk niet ontbreken. De supermarkten en bakkers liggen er vol mee. En zeg nou zelf, er gaat toch niets boven een verse tompouce met bakkersroom?

Ook voor de lunch of borrel is er genoeg leuks te bedenken in het oranje thema. Maak gezonde pompoensoep, een lekkere oranje smoothie, of vul oranje mini paprika’s met roomkaas.

Niet zo op de gezonde tour? Zoete aardappelfrietjes, worteltaart en nacho’s met een lekkere dip wordt de gemiddelde mens ook erg blij van!

Waar gegeten wordt, moet natuurlijk ook gedronken worden. Hoe leuk is het als je naast oranje versiering in huis, ook oranje hapjes en drankjes kan verzorgen voor je gasten.

Alcoholische oranje drankjes

Aperol Spritz
Dit oranje, verfrissende, alcoholische drankje is al een aantal zomers op rij razend populair. De cocktail maak je met ijsblokjes, 1/3 Aperol likeur, 1/3 Prosecco, en 1/3 spa rood. Maak hem af met een partje sinaasappel en voilà: een feestelijke, oranje cocktail!

Mimosa
Organiseer jij een lekkere lunch en vindt je sterke drank net iets te veel van het goede? Verras je bezoek met een heerlijk Mimosa. Als er één cocktail is die bij iedereen in de smaak valt, dan is het deze. De Mimosa is niet alleen heel lekker, ook heel makkelijk. Het enige wat je nodig hebt is versgeperste sinaasappelsap en champagne, cava of prosecco.

Non-alcoholisch alternatief

Voor de kinderen kan je er natuurlijk voor kiezen om gewoon een glas oranje vruchtensap op tafel te zetten, maar een non-alcoholische oranje cocktail is een stuk feestelijker!

Virgin Mimosa
De virgin Mimosa is eigenlijk precies hetzelfde als de originele Mimosa, alleen zit er geen alcohol in. Tegenwoordig zijn er veel smakelijke alcoholvrije mousserende wijnen te koop waarmee je de virgin Mimosa kunt maken. Toch extra leuk als de aanwezige tieners ook mee kunnen proosten op de verjaardag van de koning met dit heerlijke drankje.

Crodino Mocktail
Crodino is een non-alcoholisch aperitief dat voornamelijk gedronken wordt onder de Italianen. Voor deze mocktail vul je het glas met 1/3 Crodino, 1/3 verse sinaasappelsap en 1/3 spa rood. Vervolgens voeg je een theelepel gembersiroop, een kwart limoen en een takje verse munt toe aan het drankje, en klaar is hij! Tip: Maak de mocktail nog lekkerder door er wat ijsklontjes aan toe te voegen.

Wat ga jij doen met Koningsdag? Heb je iets gehad aan onze tips? Laat het ons weten via Facebook of Instagram!

‹ Naar het overzicht