Blog #26: DE 5 BESTE TIPS VOOR EEN CORONA-PROOF KERST


04 december 2020

We kunnen wel stellen dat 2020 een apart en bewogen jaar is geweest. Maar toch zoals ieder jaar, komt de kerst er gewoon weer aan. En ondanks dat door corona de feestdagen er iets anders uit zullen zien als normaal, laten we deze gezellige tijd natuurlijk niet zomaar voorbij gaan! Dit jaar helaas geen lange tafel met familie en vrienden, niet uit eten in een chique restaurant of een grootse nieuwjaarsborrel op het werk. Maar wat kan dan wel? Dat hebben wij voor jullie op een rijtje gezet. Hier onze tips voor een corona-proof kerst!

1. CREËR EEN KERST-SFEER THUIS
De kerstvreugde begint natuurlijk al bij het optuigen van de kerstboom en het versieren van het huis! De dozen kerstballen en slingers weer van zolder halen en uitzoeken is al een activiteit op zich. Mariah Carey door de speakers, warme chocolademelk met slagroom en de hele dag in je kersttrui en pyjamabroek lopen, niet slecht toch? Ook het dekken van de tafel voor het kerstdiner is altijd een fijne bezigheid. En ook al zitten er vanwege corona minder mensen aan tafel, dat betekent niet dat de tafel er minder gezellig uit hoeft te zien. Wij geven jou graag wat tips hoe je de kersttafel mooi kan dekken!

2. ZO DEK JE JOUW KERST TAFEL FEESTELIJK
Begin met het uitkiezen van een mooi tafelkleed of mooie loper. Plaats de borden op de juiste plekken, leg er een servet op en vervolgens weer een kleiner bord, dit geeft een leuk effect! Vervolgens plaats je het bestek en de glazen. Het bestek gebruik je van buiten naar binnen dus leg het bestek voor het hoofdgerecht het dichtst tegen het bord aan (maar dit wist je natuurlijk al). Oh en vergeet naast de witte en rode wijnglazen ook de waterglazen niet. Wist je dat Servé rental & events een kerst drive-through organiseert dit jaar?! Hier kun je prachtig mastiek huren om jouw kerstdiner nóg sfeervoller te maken! Ga naar https://serve.nl/kerst-drive-through/ voor meer informatie! Als laatst komt de decoratie en het licht. Combineer lage en hoge kaarsen voor een leuk effect. DIY TIP: Maak zelf een kandelaar van een lege wijnfles! Strooi eventueel wat glitters over de tafel, wat verse takjes dennen en verschillende groottes kerstballen.

3. EEN UITGEBREIDE KERST BRUNCH
Kerst ochtend is aangebroken, en wat doet bijna heel Nederland dan? Juist, brunchen! Wij houden ervan. Laat uit bed, warme broodjes, croissantjes, een kerststol, verse jus en misschien wel champagne, heerlijk! Wij begrijpen ook dat niet iedereen evenveel zin heeft om ’s morgens vroeg al croissantjes te staan afbakken voor het hele gezin. In dat geval kun je dit jaar een super verse brunchbox bestellen. De inhoud wordt op de dag zelf samengesteld en bij jou thuisgebracht, het is dus supervers! https://vineyardcatering.nl/boxen

4. CORONA PROOF KERST ACTIVITEITEN
Na zo’n goedgevulde brunch is het tijd voor iets actiefs. Even die kerststol in je buik laten zakken. Staatsbosbeheer heeft 12 wandelroutes uitgestippeld die perfect zijn voor een winters dagje uit! Maak een mooie wandeling door het bos, kom uitwaaien in de duinen of struinen over de heide. Ook op het Landgoed Groeneveld kun je prachtig wandelen. Een fijne én corona-proof activiteit!

5. EEN CORONA PROOF KERST DINER
Zodra de kerst nadert, rijst die ene, welbekende vraag: wat gaan we dit jaar eten met het kerstdiner? Ga je voor een uitgebreid 5-gangendiner? Ouderwets gourmetten? Of lekker uit eten? Dat laatste zit er dit jaar helaas niet in. Maar gelukkig bieden veel restaurants nu thuis-kerstdiners aan, die jij alleen maar even hoeft op te warmen en op te dienen. Zo heeft ook Grand Café Groeneveld een prachtige 4-gangen kerstdiner box samengesteld. Benieuwd wat zij serveren? Ga naar https://grandcafegroeneveld.com/kerstdiner-box Heb je wél zin om zelf de keuken in te duiken? Dan hebben wij ook nog iets voor je. In samenwerking met de AFAS Live hebben wij een receptenboekje samengesteld zodat je zelf thuis aan de slag kunt voor een heerlijk diner. Dus steek die handen maar uit de mouwen! Bekijk hier het receptenboekje.

Kortom, kerst 2020 mag dan wel anders zijn dan andere jaren, maar het hoeft zeker niet minder gezellig te zijn!

Fijne feestdagen gewenst namens Vineyard! En veel geluk in 2021!

‹ Naar het overzicht