BLOG #24: Van thuiswerken naar flexwerken


19 juni 2020

Met een laptop en internet kun je in principe overal aan het werk. Gedwongen thuiswerken vanwege het coronavirus gaat velen dan ook prima af. Je dag beginnen met op kop koffie uit eigen vertrouwde mok in plaats van uit een kartonnen bekertje, het lijkt ideaal. Toch brengt het thuiswerken de nodige uitdagingen met zich mee, vooral wanneer er ook kinderen thuis aanwezig zijn. En wanneer er niet alleen een volle inbox staat te wachten maar ook een volle wasmand en berg afwas, ben je dan eigenlijk nog wel zo productief? Gelukkig mogen de flexwerkplekken en horeca weer open en kan jij je huiskamer weer eens inruilen voor een gratis werkplek. Waarom je dat zou moeten doen? Lees het hier!

1. Breek de sleur, vergroot je productiviteit

Je bent de hele dag thuis. Je slaapt, kookt, eet, zorgt voor de kinderen, doet de was, kijkt televisie én werkt er ook nog eens. Doorbreek de sleur! Een nieuwe plek zorgt voor nieuwe prikkels en impulsen. Een flexwerkplek geeft je nieuwe energie en dat heeft een positieve impact op je productiviteit!

2. Ontmoet nieuwe mensen (op afstand)

Thuiswerken kan wel eens eenzaam voelen. Je ziet je collega’s ziet op je laptopscherm, maar het echte sociale contact is er een stuk minder. Op een flexplek zie je weer nieuwe gezichten, en dan niet alleen op een scherm. Bovendien zie je zo ook weer eens andere mensen om mee te sparren, op gepaste afstand natuurlijk!

3. Je wordt creatiever

Heb je het gevoel dat je vastloopt met dat ene project of stuk tekst? Een nieuwe plek zorgt voor nieuwe prikkels en impulsen terwijl het zien en ontmoeten van nieuwe mensen ervoor zorgt dat je sneller geïnspireerd raakt. Werken op een flexplek geeft je creativiteit een boost! Mensen die in verschillende ruimten werken, bijvoorbeeld vanuit een café of een flexwerkplek, komen over het algemeen met creatievere oplossingen en ideeën. Kortom, het geeft mensen een duwtje in de rug om buiten hun eigen kaders te denken.

4. Minder afleiding

Even geen kinderen, partner, huisgenoot, volle wasmand of afwas die je aanstaart. Op een flexplek kun jij je volledig concentreren op je werk zonder afleiding. Waarschijnlijk krijg je op een werkplek veel meer gedaan dan thuis.

5. Geniet van de service

De meeste flexwerkplekken bieden verschillende services en faciliteiten. Op onze werkplekken bij Vineyard food & drinks kun je naast rustig werken ook genieten van een heerlijke kop koffie of een goede lunch. Daarnaast is er gratis WiFi en printservice. Kijk voor meer info op de website: https://vineyardfoodanddrinks.nl/flexwerken

6. Eten en drinken

Werken kost energie, en die moet natuurlijk aangevuld worden. Hoé fijn dat je op de meeste flexwerkplekken ook lekker kunt eten en drinken. En nog fijner, het wordt nog voor je bereid en geserveerd ook! Bij Vineyard food & drinks bereiden wij iedere dag lekkere, verse en gezonde gerechten om je energie level weer te boosten! Ben je benieuwd naar ons menu? Klik dan hier.

 

‹ Naar het overzicht