koffie cocktail
koffie cocktail

BLOG #23 Dé trends in zomerdrankjes van 2020


20 mei 2020

Afgelopen jaar zaten we met z’n allen op het terras aan de gin-tonics. Dit jaar is dat toch even anders. Maar nu de terrassen (bijna) weer open mogen, hebben wij dé zomerdrankjes van 2020 voor jou op een rijtje gezet:

Zomerse drankjes 2020 trend 1:
Drank tegen voedselverspilling

Ooit wel eens bier gedronken gemaakt van resten brood? Of van overgebleven aardappelen? Het bestaat echt, en het is niet alleen duurzaam, maar nog heerlijk ook! Een woordje uitleg: een deel van de gemoute gerst wordt gecompenseerd met overschot aan brood van supermarkten en bakkerijen. Bier drinken tegen voedselverspilling, dat klinkt als een win-win situatie anno 2020. 

Zomerse drankjes 2020 trend 2:
Koffie & alcohol

De Espresso Martini, wie kent deze cocktail niet. Deze zomer bloeit dit drankje opnieuw op! Experts verwachten namelijk dat koffiecocktails een trend zullen worden in 2020. Ook koffie met bier is een nieuwe trend. Zo zijn er biertjes met groene koffiebonen!

Zomerse drankjes 2020 trend 3:
Oostenrijkse wijn

Een wijntje op het terras is altijd goed, dat is niet per se een trend voor 2020. Chardonnay of Sauvignon Blanc zijn nog steeds de meest gedronken terraswijnen. Maar dit jaar komen Oostenrijkse wijnen in de spotlight! Oostenrijkse wijn staat op nummer 9 van de 10 ‘meest toonaangevende wijnlijsten’ van 2020. Neem deze zomer dus eens een Grüner Veltliner als je op het terras zit. Op zoek naar trendy wijnen voor thuis? Neem ook eens een kijkje bij onze partner De Wijncoach.

Zomerse drankjes 2020 trend 4:
Pink prosecco

De Pink prosecco wordt in 2020 een ware trend! De roze kleur maakt dit drankje hartstikke feestelijk en trendy! In Engeland en de VS wordt dit drankje al aan de lopende band verkocht. Zeker het proberen waard dus deze zomer.

Zomerse drankjes 2020 trend 5:
Laag in calorieën

Je hebt het misschien wel gezien in de supermarkt of slijterij; wijn die laag in calorieën is. Gezond leven is anno 2020 een echte trend en daarom willen wij hippe, lekkere drankjes die zo min mogelijk calorieën bevatten. Volgens de experts wordt dit jaar de Hard Seltzer populair. Een alcoholisch drankje met koolzuurhoudend water dat fruitsmaak bevat. Klinkt lekker toch?

Zomerse drankjes 2020 trend 6:
Alcoholvrij

We zeiden het net al, gezondheid is een ware trend, en voor veel mensen steeds belangrijker, al helemaal in deze tijd. En bij een gezondere levensstijl hoort ook een lagere alcoholconsumptie. Alcoholvrije drankjes worden daarom steeds populairder in 2020. Denk bijvoorbeeld aan de hoeveelheid verschillende soorten alcoholvrij bier dat in de supermarkt ligt. Maar ook de alcoholvrije wijnen, prosecco en gin schieten als paddenstoelen uit de grond. De alcohol in deze drankjes wordt vervangen door bijzondere ingrediënten als bloemen, bessen en kruiden. Geen alcohol maar gezonde ingrediënten die jouw trendy drankje verrijken.

 

Wij zijn benieuwd vat jullie vinden van deze trends. Wat zijn jouw favoriete drankjes deze zomer? Laat het ons weten via Instagram of Facebook

Een paar jaar geleden schreven we ook een blog over cocktailtrends! Dat bleken ware klassiekers te zijn. Dus zijn bovenstaande drankjes niet helemaal jouw ding? Pak deze er dan nog eens bij.

Serveer jij deze trendy zomerdrankjes bij een barbecue? Bekijk dan ook eens onze tijdloze onmisbare BBQ tips

‹ Naar het overzicht