Blog #18: Onmisbare decoratietips voor een sfeervolle bruiloft


19 september 2019

Droom jij ook al van kinds af aan over de perfecte bruiloft? In een prachtige jurk en op een geweldige locatie waar je met trots alle gasten wilt ontvangen. De juiste locatie kiezen is belangrijk, maar vergeet vooral ook de decoratie niet. Dit is sfeerbepalend. Hieronder staan een paar onmisbare decoratietips die jou kunnen helpen om je trouwlocatie zo gezellig en persoonlijk mogelijk te maken.

Een goed begin is het halve werk

Decoratie dus. Waar moet je beginnen? Er zijn zoveel mogelijkheden, van kroonluchters tot lampionnen en van slingers tot hangende bloemen. Begin met het kiezen van een thema, zo zorg je er namelijk voor dat de decoratie bij elkaar past. Deze keuze kan je baseren op het seizoen waarin de bruiloft plaatsvindt. Denk bij herfst aan houten materialen en warme bruintinten en in de lente aan fleurige bloemen en frisse kleuren. Kijk ook eens naar de trends. Zo is een eco-bruiloft helemaal hot. Groene planten, natuurstenen, houten bestek, durf jij het aan? Je kan natuurlijk ook voor een luxe en klassieke bruiloft gaan met veel wit, een prachtige kroonluchter en kandelaren op tafel, It’s all up to you! 

De eerste indruk 

Met entreedecoratie kun je helemaal los gaan, of de gasten nou aankomen bij een fancy receptie of een groot feest. Dit is immers het eerste wat ze zien en het spreekwoord luidt niet voor niks; ‘De eerste klap is een daalder waard.’ Wanneer er een oprit is, kunnen hier leuke slingers van lichtjes worden opgehangen, zodat het er ook in de avond gezellig en licht is. Een rode loper met een bloemenpoort en slingers of linten in de bomen zijn ook het overwegen waard. Verder is een entreebord erg leuk. Hoe deze eruit komt te zien, hangt af van het gekozen thema. Deze kan van hout zijn, een krijtbord, een schilderdoek op een ezel, bloemenletters, ga zo maar door. Vergeet ook niet een gastenboek neer te leggen. Leuk om na afloop eens doorheen te bladeren. 

Fleurig en Feestelijk

Het aankleden van de trouwlocatie zelf is misschien wel het leukste werk. Versiering ophangen is heel feestelijk. Dit kunnen papierenslingers zijn, fotoslingers, pompoms, lampionnen of hangende bloemen. Andere manieren om bloemen terug te laten komen op je bruiloft is in een prachtige centerpiece of de klassieke vazen met kleurrijke boeketten op tafel. Wil je iets hips? Wat dacht je van grote planten of Mr. & Mrs. geschreven in bloemenletters?

Een stralende locatie

De bruid licht de kamer natuurlijk op als ze binnenkomt, maar het kan geen kwaad als goede verlichting haar een handje helpt. Gebruik warme lampen, want die geven sfeer en gezelligheid. Ook kan je glas ophangen aan het plafond of in een boom en een gekleurde lamp naar boven laten schijnen. Hierdoor is een hoek meteen gekleurd en deze kleur weerspiegelt prachtig in het glas, zoals je op de foto hiernaast ziet. Creatieve manieren om lampjes te gebruiken zijn; glazen potten met string lichten op tafels zetten of lichtgevende letters met de tekst ‘Love’ of ‘Just married’ neerzetten. Kaarsen doen het altijd goed. Wanneer je ze in kandelaren op tafel zet, krijgt de tafel meteen een luxe uitstraling. Pas wel op brandveiligheid. Eventueel kun je windlichten gebruiken.

Liefde gaat door de maag

Aan lekker en mooi gedecoreerd eten kan het natuurlijk niet ontbreken. Een decoratie-idee op dit gebied is om kleine hapjes te voorzien van een prikker met een foto erop of met een ander thematisch item. Het soort hapjes en de manier van serveren doet veel voor de uitstraling van de bruiloft. Zo geven hapjes in glas een heel andere uitstraling dan hapjes op houten bordjes. Wil je de hapjes zelf maken? Lees dan deze blog vol met tips over lekkere hapjes. Tot slot kan je  tussen de hapjes speels een slinger met kleine lampjes zigzaggend neerleggen of glitters strooien en dennenappels of rozenblaadjes neerleggen als finishing touch.
 
Kortom, begin met een thema en decoreer erop los. Hopelijk heb je inspiratie gekregen en weet je al wat beter wat je wilt voor je bruiloft. Wil je voorbeelden zien van prachtig gedecoreerde locaties? Kijk dan even bij cases, want daar staan allemaal foto’s van evenement die wij hebben gecaterd.

‹ Naar het overzicht