Blog #16: 4 goede redenen voor een bedrijfsfeest


28 mei 2019

Lang niet elk bedrijf organiseert elk jaar een bedrijfsfeest. Zonde, een gemiste kans! Een bedrijfsfeest brengt je mensen namelijk dichter bij elkaar. Wat dacht je van de volgende 4 goede redenen om een bedrijfsfeest te geven?

1. Contact tussen de afdelingen

Tijdens de lunch kiezen mensen er vaak voor om naast dezelfde vertrouwde gezichten te zitten als op kantoor. Jammer! Het kan juist zo leuk & waardevol zijn om de contacten tussen de afdelingen te versterken. Je leert van elkaar en krijgt meer begrip voor de ander als je zijn of haar (werk)situatie begrijpt. Juist bij zoiets als een bedrijfsfeest of teamuitje wordt onderling contact gestimuleerd.

TIP: Als jij betrokken bent bij de organisatie van een bedrijfsfeest, probeer hier dan ook slim op in te spelen door bijvoorbeeld teams te laten vormen met minimaal 1 persoon van elke afdeling.

2. Successen vieren

Een bedrijfsfeest is hét moment om stil te staan bij de successen van het afgelopen jaar. Succes motiveert mensen Het daagt ze uit om nog beter te worden in wat ze doen en om nog succesvoller te worden. Verder is het vieren van succes natuurlijk ontzettend goed voor de sfeer: het schept een band en het is goed voor de productiviteit.

3. Waardering

Als je wordt uitgenodigd voor een bedrijfsfeestje, nog los van of het je een leuk feest lijkt of niet, dan voel je je automatisch gewaardeerd. Je werkgever steekt tijd, moeite en geld in jou door je bij het feest te betrekken en dat hoeft hij of zij niet te doen. Je krijgt immers elke maand je salaris gestort, dus dit is echt een extraatje. Voor een werkgever is het belangrijk om zo nu en dan zijn of haar waardering uit te spreken of te tonen. Mensen die zich gewaardeerd voelen, blijven langer bij hun werkgever en zijn over het algemeen meer toegewijd.

4. Een leuk feestje

Een bedrijfsfeest hoort natuurlijk leuk te zijn, het heet niet voor niets een ‘feest’. Het is belangrijk om lol met elkaar te hebben en herinneringen met elkaar te creëren. Zorg ook dat je iets doet met de herinnering: laat mensen op het feest of tijdens het uitje iets maken wat in de kantine opgehangen kan worden op kantoor, of lijst een grote foto in van al het personeel bij elkaar. Zo praten mensen erover na, vinden ze het leuk dat ze erbij waren en kijken ze tijdens de lunch in de kantine alweer uit naar een volgend feest.

TIP: Schaf een paar instax camera’s aan om mensen op de avond zelf foto’s te laten maken waar je later een collage van maakt.

TIP: Bedenk een leuk thema waar mensen helemaal in op kunnen gaan. Bekijk hier eens een voorbeeld van een zomers feest met een kleurrijk thema!

tijd voor actie

Heb je door dit artikel al zin gekregen om een bedrijfsfeest te organiseren? Je kunt het uiteraard helemaal zelf regelen, maar Vineyard kan je er ook bij helpen. We denken mee over de locatie, de muzikale invulling, de activiteiten en natuurlijk ook het eten en drinken. Op elk thema kan wel ingespeeld worden met de culinaire invulling! Neem contact op voor de mogelijkheden.

‹ Naar het overzicht