Blog #15: Trouwen in de tuin


22 februari 2019

Eerder schreven we al een artikel over thuis trouwen. Heb je de voor- en nadelen daarvan op een rijtje gezet en weet je nu zeker dat je thuis wilt trouwen? En heb je een mooie tuin tot je beschikking? Dan is dit artikel voor jou geschreven! Wij vertellen je de ins- en outs die je moet weten, van het regelen van vergunningen tot de aankleding en de catering.


Wat moet je regelen om in je tuin te mogen trouwen?

Stap 1 is misschien niet de leukste, maar het is wel belangrijk om hier op tijd mee te beginnen zodat je zeker weet dat het huwelijk straks ook echt in jouw tuin gesloten kan worden. Omdat je tuin geen officiële trouwlocatie is, zal je uit moeten zoeken wat voor regels er in jouw gemeente gelden voor het trouwen op een andere locatie. Het kan zo zijn dat je jouw tuin tot huwelijkslocatie moet laten benoemen. Ook is het verstandig om dan meteen na te gaan wat de regels zijn op het gebied van versterkte muziek.

Natuurlijk zijn er nog meer praktische dingen waar je over na moet denken, zoals stroompunten en parkeergelegenheid. Om echt een goede afweging te maken, lees je ook nog even de voor- en nadelen van het thuis trouwen


Hoe pak je de aankleding aan bij jouw bruiloft in de tuin?

Het is niet te doen om met je eigen stoelen, servies en decoratie te werken op zo’n dag. Waarschijnlijk heb je er ook helemaal niet genoeg van in huis. Informeer eens bij een verhuurbedrijf, zoals Servé Verhuurservice, wat zij kunnen betekenen op jouw bruiloft. Zij hebben de expertise en de spullen in huis om jouw tuin om te toveren tot echte trouwlocatie. Verdere (bloem)decoratie regel je bijvoorbeeld met een lokale bloemist.


Wat doe je met de catering als je het huwelijksdiner in de tuin wil houden?

Voor veel mensen is het huwelijksdiner een van de belangrijkste momenten tijdens de huwelijksdag, ze zeggen natuurlijk niet voor niets dat liefde door de maag gaat! Maar hoe kun je nou al een jaar van te voren beslissen wat je wilt eten op je bruiloft? Hoe weet je nou wat echt lekker is en wat de gasten ook lekker vinden? Uiteraard is het jullie dag en beslissen jullie wat er wordt geserveerd, maar je wilt ook dat je gasten genieten van het eten. Vergeet in ieder geval niet om vooraf aan je gasten te vragen of er dieetwensen zijn waar rekening mee kan worden gehouden. Op die manier zijn er geen verrassingen op de dag zelf en weet je dat jouw gasten in ieder geval niet iets binnenkrijgen wat ze echt niet lusten of waar ze allergisch voor zijn.

Kies voor een cateraar die er verstand van heeft en jou kan adviseren op het gebied van eten en drinken. Vaak bieden zij ook de mogelijkheid om het huwelijksmenu te komen proefeten, maak hier gebruik van! Zo heb je na je proefdiner nog tijd om het een en ander te finetunen.

Bekijk ook onze 5 tips voor het verzorgen van hapjes op jouw huwelijksdag. 


Trouwen in de tuin

Heb je de juiste regelgeving erop nageslagen, zijn de vergunningen geregeld en is jouw tuin nu officieel een trouwlocatie? Schakel dan de juiste partners in, zij hebben immers veel kennis op dit gebied, om jouw trouwdag onvergetelijk te maken!

TIP: Wil jij een stressvrij huwelijkstraject tegemoet gaan? Lees dan ook onze checklist.

‹ Naar het overzicht