Blog #13: De lekkerste hapjes voor op je bruiloft


27 juli 2018

Stel: je gaat trouwen. Je gasten voorzien van een hapje en drankje op je bruiloft is dan natuurlijk geen overbodige luxe. Of je nu een chique receptie, bescheiden borrel of groot knalfeest geeft: je kunt je gasten niet met een lege maag naar huis sturen. Vineyard zette alle ins en outs voor je op een rijtje voor het verzorgen van hapjes op je bruiloft. Om je vingers bij af te likken…

Do it yourself

Er zijn veel bruidsparen die er voor kiezen om zelf de keuken in te duiken. Het vergt veel voorbereiding, maar dit is budgettair vaak een slimme keuze. Bovendien maak je je bites precies zoals jij het wil en kunnen de gasten van jouw eigen kookkunsten genieten. Tip #1: zet de koude hapjes verspreid op de (sta)tafels op bijvoorbeeld planken, leistenen of etagères. Dit ziet er gezellig uit én het bespaart veel heen- en weer geloop. Mocht je ervoor kiezen zelf de keukenprins(es) uit te hangen, koop dan zorgvuldig in maak het jezelf niet al te lastig (om last-minute stressmomenten te voorkomen). Mocht je toch echt uit willen pakken en indruk maken op je gasten met de hapjes, zoek dan een catering bedrijf. Met een cateraar haal je de juiste ervaring in huis.

Voor ieder wat wils

Op je huwelijk verwacht je waarschijnlijk allerlei soorten gasten: opa’s & oma’s, kinderen, zwangere vrouwen of veganisten. Tip #2: zorg voor voldoende variatie: koude-, warme-, vis-, vlees- en vegetarische hapjes, zo heb je waarschijnlijk bijna alle dieetwensen meteen getackeld. Op die manier houd je al je gasten tevreden en kunnen de fijnproevers lekker veel proberen. Hierbij is het wel belangrijk dat er gemengde schalen met hapjes geserveerd worden, zodat de gasten voldoende keuze hebben. Voor de mensen die toch nog een dieetwens hebben die hier niet onder valt, maak je een paar aparte hapjes.

Alle ballen verzamelen!

Eigenlijk kan de oud Hollandse bitterbal met mosterd niet ontbreken tijdens je huwelijksfeest. Denk eens out-of-the-box en voeg hier wat extra variatie aan toe, zoals een kokos-curry bitterbal, een gefrituurd hummusballetje of een vegetarische bitterbal van oesterzwammen. Voeg er nog enkele héle pittige bitterballen aan toe en je hebt een heuse ‘’bitterbalroulette’’. Gegarandeerd succes! Tip #3: in het kader van een ‘’vette hap’’: serveer na de nodige danspassen op je feestavond een late night snack, zoals een puntzak frites met truffelmayonaise of plaats een snackmuur. Helpt ook nog eens tegen een kater de dag na de bruiloft!

Veggies, veggies, veggies

Vegetariërs, veganisten, flexitariërs… Steeds meer mensen kiezen ervoor om minder vlees of vis te eten of helemaal geen dierlijke producten meer te nuttigen. Tip #4: kom deze trend tegemoet door lekker veel groenten te serveren, zoals crudités met een (zelfgemaakte) vegan dipsaus of een klein vega soepje in een amuseglas. En als je dan toch zo gezond bezig bent: plaats in de warme zomermaanden een trendy smaakwaterbar op je feest. Vul grote mason jars met (véél) vers fruit of kruiden met kraanwater, zodat de gasten zelf een glaasje kunnen pakken!

Last but not least: Tip #5: op de mooiste dag van je leven draag je ook de mooiste jurk van je leven. Serveer dus wel knoei-proof hapjes, want een vlek op je witte jurk is eeuwig zonde!

Ook tips nodig voor jullie huwelijksdiner? Je leest er hier meer over.

‹ Naar het overzicht