Duurzaame catering
Duurzaame catering

BLOG #11: Wat betekent ons Green Key certificaat voor jou?


30 maart 2018

In onze vorige blog hebben we collega-partycateraars enkele tips gegeven om hun inspanningen op het gebied van duurzaamheid om te zetten in een Green Key certificaat. In deze blog vertellen we je wat onze opdrachtgevers en gebruikers eraan hebben dat wij een gouden Green Key certificaat hebben behaald.

CO-2 footprint

Heel veel mensen naar een event toe laten reizen lijkt misschien op het eerste gezicht niet echt duurzaam. Wellicht ben je zelf wel eens op een groot evenement geweest en kun je je herinneren dat er kilo’s eten op het buffet bleven liggen en daarna werden weggegooid. Gelukkig kom je dat tegenwoordig nog maar weinig tegen.

Onze opdrachtgevers laten een kleinere CO2 footprint achter dan als ze met collega-cateraars werken. Niet alleen omdat we met een keukenmanagement systeem werken dat foodwaste echt tot een minimum beperkt (alles wordt tot op het tomaatje nauwkeurig doorgerekend van tevoren - lees daar meer over in het artikel in de Misset van deze maand), maar bijvoorbeeld ook omdat we een samenwerking hebben met de Voedselbank. Etenswaren die overblijven en nog geconsumeerd kunnen worden, worden veelal naar de Voedselbank gebracht.

Steun aan lokale leveranciers

Een belangrijk aspect van duurzaam ondernemen is dat je lokale bedrijven steunt. Vineyard probeert zo veel mogelijk met bedrijven uit de eigen regio te werken. Minder transport, minder plastic verpakkingen en goede omstandigheden voor mensen en dieren zijn hierbij belangrijk. En hoe meer steun deze lokale leveranciers krijgen, hoe groter en succesvoller zij kunnen worden in duurzaam ondernemen.

Marketingtool?

Natuurlijk begin je met duurzaam ondernemen of een duurzaam evenement organiseren omdat je het belangrijk vindt. Wij geloven erin dat duurzaamheid geen marketingtool is, maar een vanzelfsprekendheid in je beleid en dagelijkse processen. (Daar hebben we eerder een blog over geschreven.) Maar als je toch nog bezoekers aan het werven bent voor je evenement, schroom dan niet om ze te vertellen dat je met duurzame leveranciers samenwerkt. Veel mensen vinden dit tegenwoordig belangrijk en misschien trek je ze er wel mee over de streep.

‹ Naar het overzicht