Gouden Green Key voor Vineyard Catering


06 december 2017

Vineyard Catering heeft op 27 november 2017 als eerste partycateraar in Nederland een gouden Green Key certificering gekregen.

“Green Key is hét internationale keurmerk voor duurzame bedrijven in de recreatie- en vrijetijdsbranche en zakelijke markt. Bedrijven met een Green Key keurmerk doen er alles aan om het milieu te sparen, zonder dat hun gasten inleveren op comfort en kwaliteit. Zij gaan daarbij een stap verder dan de normale wet- en regelgeving vereist.” (Bron: www.greenkey.nl)

Duurzaamheid & efficientie

Voor Vineyard is het een mooie beloning voor de inspanningen van de afgelopen jaren. Met haar productiekeuken loopt Vineyard voorop in duurzaamheid en efficiëntie. Zo wordt de restwarmte van apparatuur bijvoorbeeld gebruikt om het gebouw op te warmen en om water op te warmen waar mee wordt gekookt. Daarnaast maakt Vineyard gebruik van moderne waterbesparende en ergonomische apparatuur. Maar ook op het gebied van inkoop staan duurzaamheid en kwaliteit voorop. Er wordt uitsluitend gekozen voor seizoensgebonden ingrediënten die uit de buurt komen.

Algemeen directeur Jurgen van Wijngaarden is blij met de certificering:

“Dat we bij de bouw van onze keuken gekozen hebben voor een duurzaam werkproces was heel bewust, maar dat nu ook uit de benchmark van Green Key blijkt dat we gemiddeld 25% minder energie verbruiken dan vergelijkbare locaties is met recht een kroon op het werk.”

‹ Naar het overzicht