Blog #9: Catering in de Winter


24 januari 2018

Buiten is het koud, guur en grauw. Veel mensen hebben in deze tijd van het jaar een winterdip. Zomerse evenementen ademen vanzelf al veel sfeer doordat de zon vaak schijnt en veel mensen in vakantiestemming zijn of in ieder geval genieten van mooi weer. Toch staan we in evenementenland niet stil in de winter en worden er volop evenementen georganiseerd. Hoe maak je van je evenement in de winter iets gezelligs?

Ga juist naar buiten!

Veel mensen zijn geneigd om in deze periode alles binnen te doen, terwijl buitenlucht juist zo gezond is en ook goed is om je winterdip te bestrijden. Zorg bij je evenementen in de pauze buiten voor een koek & zopie tent waar warme chocolademelk met marshmallows te krijgen is. Leg er wat fleecedekentjes bij, steek de vuurkorf aan en je hebt gegarandeerd succes.

En zoek je echt iets speciaals voor bij de stamppot in plaats van de standaard rookworst? Vuurproeven is een BBQ cateraar met een uniek concept. Zij brengen authentieke Amerikaanse BBQ naar jouw evenement met smokertrailers gevuld met eiken- en fruithout en gloeiende houtskool. Verwacht dus geen worstjes en kipsaté, maar wel een hele cote de boeuff, brisket, spicy chickenwings en fall-of-the-bone ribs.

Als je liever voor iets gezonders kiest, houd dan rekening met groenten en fruit dat ‘in het seizoen’ is. Bedenk dat bepaalde groenten en fruit in de winter geoogst worden omdat je lichaam ze op dat moment nodig heeft. Naast het feit dat het lekkerder is en je lichaam blij zal zijn met je, is het ook beter voor het milieu en voor je portemonnee. Bij winterse groenten kun je denken aan boerenkool, pompoen, wortels, spruiten en pastinaak en bij winters fruit aan appels en peren.

Toch liever binnen?

Als je toch liever binnen blijft of als het weer het echt niet toelaat om naar buiten te gaan, zorg dan in ieder geval voor een cateringruimte met veel daglicht. Denk in plaats van de standaard erwtensoep ook eens aan mini-kaasfondue of een wildstoofpotje met stamppot van oeraardappels en kies voor volle, verwarmende wijnen erbij.

Hou je meer van de zomer? Bekijk onze BBQ tips en cocktailtrends.

‹ Naar het overzicht