BLOG #7: 5 dingen om op te letten bij het kiezen van een eventlocatie


09 november 2017

Van een bedrijfsuitje tot congres of indoor festival, een geschikte evenementenlocatie maakt het evenement een stuk gedenkwaardiger. Maar waar dien je op te letten bij het kiezen van een eventlocatie? Wij vertellen het je graag aan de hand van de vijf onderstaande tips.

1. Goede bereikbaarheid

Komen de bezoekers van heinde en ver naar jouw evenement toe? Dan is het raadzaam een locatie te selecteren met een centrale ligging. Hierdoor zijn de bezoekers ongeveer even lang onderweg en voorkom je dat sommige hun wekker wel héél vroeg moeten zetten.

2. De juiste uitstraling

Afhankelijk van het soort event moet je ook denken aan de uitstraling van de locatie. Is het een chic event dan hoort daar natuurlijke ook een chique locatie bij. Wil je mensen inspireren met je event dan kan een locatie midden in de natuur bijvoorbeeld een goede uitkomst bieden. Mag het allemaal wat losser en vrijer dan is een event in een oude fabriek een goed idee.

3. Cateringmogelijkheden

Niet alleen de uitstraling, maar ook de catering kan de dag maken of breken. Wil je jouw gasten graag verwennen met een lekkere lunch, een vullende avondmaaltijd en een afsluitende borrel? Door dit uit te besteden aan een professionele cateraar bespaar je een hoop tijd en moeite. Hierdoor ben je verzekerd van een goed gevulde maag en heb je meer tijd voor andere zaken. Bij Vineyard catering houden we rekening met al je behoeften en wensen. Of je nu op zoek bent naar party cateringpublieks- of festivalcatering of alleen naar food supply. bij ons is het allemaal mogelijk!

4. Werkende apparatuur

Wanneer je de hele dag gevuld hebt met presentaties, dan is het wel zo fijn als de apparatuur je niet in de steek laat. Vraag daarom vooraf of er voldoende voorzieningen aanwezig zijn die jij nodig hebt gedurende de dag. Te denken valt aan een beamer, een goede geluidsinstallatie en microfoons. Test de apparatuur van tevoren om vervolgens het evenement zo soepel mogelijk te laten verlopen. En zorg ook dat er iemand van de techniek stand-by staat om je te ondersteunen mocht er onverhoopt toch iets misgaan.

5. Zelf een kijkje nemen

Tot slot raden wij je aan om van tevoren altijd de evenementenlocatie te bezoeken. Zo weet je wat je echt te wachten staat tijdens het evenement en weet je ook de weg te vinden op de dag zelf. De foto’s of verhalen op een website kunnen nog zo mooi zijn, door zelf een kijkje te nemen krijg je toch echt een betere indruk.

Waar houd jij nog meer rekening mee bij het kiezen van een geschikte eventlocatie? Deel je tips met ons op Facebook.

‹ Naar het overzicht