BLOG #5: Huwelijksdiners


19 september 2017

 

Onze vorige blog gaf een handige lijst met alles wat er geregeld moet worden als je ten huwelijk bent gevraagd. Een van de eerste dingen die geregeld moet worden is jullie huwelijkslocatie, waar er - eenmaal op afspraak - vaak al snel wordt gesproken over het huwelijksdiner. Voor veel mensen is het huwelijksdiner een van de belangrijkste momenten tijdens de huwelijksdag, ze zeggen natuurlijk niet voor niets dat liefde door de maag gaat! Maar hoe kun je nou al een jaar van te voren beslissen wat je wilt eten op je bruiloft?

Wij zetten op een rijtje waar je op moet letten om een perfect huwelijksdiner te regelen.

 

De setting

Voordat je besluit welke gerechten je tijdens je huwelijksdiner wilt eten, moet er eerst worden beslist op welke manier het diner geserveerd gaat worden.

Probeer erachter te komen wat het best bij jullie en bij de huwelijksdag past. Houden jullie van etiquette-regels en hebben jullie een voorliefde voor een klassiek, uitgeserveerd diner of gaat de voorkeur uit naar een informeel diner, met bijvoorbeeld een barbecue? Of houden jullie wel van mooi opgemaakte borden maar wil je het zo informeel mogelijk houden? Kies dan voor een walking dinner waarbij 5 of 6 gangen worden uitgeserveerd op kleine bordjes.

De gasten zijn vrij om rond te blijven lopen en het is een net iets informeler geheel, met vooral statafels maar eventueel ook wat zitjes. Vraag bij jullie trouwlocatie wat de verschillende mogelijkheden zijn en of ze sfeerimpressies hebben van verschillende settings om een zo goed mogelijk beeld te krijgen.

Tip: Heb je een grote groep dinergasten en wil je dat er op de avond zelf voor ieder wat wils is, kies dan voor verschillende foodstations met uiteenlopende gerechten. Vanaf mooi gedecoreerde buffetten, bereiden de koks live de lekkerste gerechten.

 

Kies iets lekkers

Klinkt logisch, maar hoe weet je nou wat echt lekker is en wat de gasten ook lekker vinden? Uiteraard is het jullie dag en beslissen jullie wat er wordt geserveerd, maar je wilt ook dat je gasten genieten van het eten. Vergeet in ieder geval niet om vooraf aan je gasten te vragen of er dieetwensen zijn waar rekening mee kan worden gehouden. Op die manier zijn er geen verrassingen op de dag zelf en weet je dat jouw gasten in ieder geval niet iets binnenkrijgen wat ze echt niet lusten of waar ze allergisch voor zijn.

Vaak bieden restaurants de mogelijkheid om jullie huwelijksmenu te komen proefeten, maak hier gebruik van! Zo heb je na je proefdiner nog tijd om het een en ander te finetunen.

Tip: houd rekening met het seizoen, de lekkerste aardbeien zijn alleen in de zomer te verkrijgen.

 

Maak een tijdschema

Houd rekening met de tijd die er beschikbaar is. Uiteraard is het heerlijk om lekker lang te tafelen, maar het is voor niemand leuk als jullie nog aan het dessert zitten en de eerste feestgasten al op de dansvloer staan. Laat de ceremoniemeesters inventariseren hoeveel speeches er worden gegeven en geef een eindtijd door aan de locatie. Zorg ook dat de locatie op de hoogte is van de tijden dat er wordt gespeecht, zodat er geen gerechten binnen worden gelopen wanneer je moeder net begonnen is aan haar speech. Of zorg er juist wel voor dat de gerechten worden geserveerd als je vriendinnen beginnen aan de gênante verhalen uit je studententijd.

 

Geniet!

Het allerbelangrijkste om het huwelijksdiner en jullie huwelijksdag perfect te maken is GENIETEN.
Als je zelf geniet, dan genieten alle mensen met jullie mee!

Meer tips nodig? Bekijk onze onmisbare checklist voor het plannen van je huwelijk!

‹ Naar het overzicht